søndag den 6. december 2009

Lorte spasser ø - Julen er skudt igang!Det ser hyggeligt ud ikk? Den smukkeste juleudsmykning, julemusik, duften af brændte mandler, nisser i alle afskygninger, honningehjerter med teksten "Jeg elsker dig" (fik en af min dejlige mand!) karruselture... julestemning og romantik angmas!
Men sådan var det nu ikke lige! 
Siden Ida er kommet til verden, har vi hver år op til jul besøgt Tivoli. Så er hun jo hellere ikke ældre, men i tre år har det været en tradition og hvert år rigtig hyggeligt! 
I år var det ikke den største succes. 
For at gøre en lang historie kort, lod vi bilen stå i Gilleleje, hvor vi har tilbragt weekenden og tog toget ind til København.
Ida og jeg startede med at købe turpas, for nu skulle vi da give den fuld skrue i de mange forlystelser. Jeg var så smart at tage hende med op i en forlystelse, som selv jeg fik lidt kriller i maven over. Ida var stiv af skræk og tilbragte resten af tiden i diverse karruseller og små biler. Jeg var med nogle gange, men så ville den lille frk. gerne selv klare det og ikke have moren med på slæb... godt så, mit turpas blev ikke udnyttet skal jeg hilse og sige.
Laura var til gengæld med på noderne. Hun er lidt af en skrappedulle for tiden. Hun vil hvad hun vil og vil vi ikke det, så vælter verden eller også vælter hun verden! Hun ville gå selv og helst på kryds og tværs mellem menneskemængden, som bare voksede og voksede i takt med at Laura blev mere og mere træt og på ingen måde ville tilbringe tiden i klapvognen. Her kunne hun jo risikere at falde i søvn!
Efter 3 timer gad vi ikke det ræs mere og vendte snuden mod banegården, hvor vi tog toget tilbage til Gilleleje... troede vi. Først med et tog, så et mere som alligevel ikke kørte os dertil hvor vi skulle, fordi der var brand på stationen. Vi tog så et nyt og nåede endelig frem til den sidste station der kunne fragte os til målet... men nej nej først virkede elevatoren ikke, så viste det sig at vi skulle sidde 45 minutter og vente med to efterhånden meget trætte børn (OG farmor, far og mor!), så hoppede vi på en bus der tog dobbelt så lang tid som toget... 
Alt imens temperaturen udenfor faldt steg den hos Chris og han udbrød MEGET højt midt på stationen "LORTE SPASSER Ø!!!" (o:
Vi kom hjem til et dejlig varmt sommerhus og nød resten af miniferien i fulde drag!! Jeg glæder mig allerede til næste ferie, hvor der skal spilles 500, whist, tegnes, bades, bages, nydes, hygges, slappes af, sludres, soves ud, grines, leges og leves!
1 kommentar:

mette b sagde ...

Hold da fest for en tur. Det lyder til, at det offentlige transportsystem i region hovedstaden er begyndt at minde om det jyske.. vel at mærke i yderområderne.

Skønne billeder fra miniferien :o)