tirsdag den 6. december 2011

Julestjerne DIY

Ida elsker det kreative univers og kunne hun få lov ville hun klippe, klistre og kreere konstantos (: I sidste uge var vi til klippedag i hendes klasse og en fælles opgave bestod i at forvandle hele klynge 1, som er de små elevers terræn, til en stjernehimmel. 
Ida blev så grebet af det at hun fik lært en hel del bedsteforældre hemmeligheden bag denne smukke stjerne, som egentlig ser lidt avanceret ud - men i virkeligheden er meget simpelt. 
Siden er der kommet flere stjerner til. Jeg selv har prøvet at kaste mig ud i den i en stofudgave. Den er ikke så julet på billedet, men der kommer helt sikker nogle stykker i en julet udgave.
Ida viser her trin for trin hvordan du kan lave en fin julestjerne i sølv, guld, tapet, stof, avis, stor eller lille. 
Du skal bruge en hæftemaskine, helst en som denne, da den skal kunne komme ind hvor der ikke er så meget plads. SaksKvardratisk papir
Når du har foldet papiret to gange kommer der en side med én fold og én side med to folder. Siden med to folder holder du nedad og den med én opad. Nu klipper du 2-4 strimler. Stop ca. 0,5 cm før kantenNu folder du skiftevis  den ene strimmel ind, klipser sammen og tager den næste og gør det den modsatte vej, klipser igen. Sådan fortsætter du med resten.
Den første stjernespids er færdig. Nu mangler du bare at lave 5 mereNu klipser du tre stjernespidser sammen ad gangen af to omgange og til sidst klipser du  dem sammen. 
Stjernen nedenfor er stor og Ida måtte klipse siderne sammen hele vejen rundt for ikke at den skulle falde sammen. Laver man mindre stjerner er det ikke nødvendigt.FÆRDIG!

8 kommentarer:

Nina sagde ...

Waauuu!!! Sikke dygtig hun er :-)

Helle sagde ...

Hvor er hun dygtig :o)

Jeg har netop lavet en DIY på samme stjerne for et par dage siden. De er så fine :o)

Camilla sagde ...

Ja er hun ik? (:
Jeg må ind og se din Helle!

Mama-T sagde ...

Iiiiih hvor er de fine. Og sikke dygtig hun er :)
Tak for DIY!
T

Anne sagde ...

Lavede en million af den slagt stjerne sidste år... de er så flotte og nemme. Må helt sikkert prøve stofudgaven... den er vildt flot. Hvad har du brugt til at få de to lag stof til at sidde så fint sammen?

Camilla sagde ...

Jeg har strøget plis (eller hvordan det staves??). Den slags der klistre på begge sider.
Synes de er skønne i stof og så kan de jo holde år efter år

Anne sagde ...

Tak for tippet :-)
Det må jeg ud og lede efter i morgen. Har et par vinduer der trænger til pynt og stjernerne i stofversion ville passe perfekt!

Randi sagde ...

Så fine stjerner!! Sånn fikk jeg lyst til å lage også :D