søndag den 3. april 2011

I en god sags tjeneste

"Har du lyst til at give et bidrag til Kræftens Bekæmpelse?" Spørger jeg de to fyre, der er på vej ind i bageren. De kigger henkastet, griner lidt og siger "Nææh..." Et kort øjeblik rammer tanken mig "Gid i må få den sygdom ind på livet!". Jeg står lidt og forarges over, at sådan et par snothvalpe ikke vil støtte en så god sag, men hurtigt får jeg vendt forargelsen til et smil (og med en lille smule skam), da de 5 minutter senere kommer ud og siger "Jo, det vil vi egentlig gerne alligevel" og kommer 70,- i bøtten.
Formiddagen har stået i den gode sags tjeneste og på 2,5 time har en flok gavmilde Jyder puttet 1455,- i min bøtte. Det er 667,- mere end sidste år. Så kom ikke her og sig at krisen kradser. 
Der findes utallige hjælpeorganisationer og med en hulens masse mere tid ville jeg gerne bruge energi på mere af den slags, men lige netop Kræftens Bekæmpelse har fanget min opmærksomhed. Alt for mange mister livet på den konto - altså kræft kontoen. Det er skræmmende! 
Jeg ønsker kræften hen hvor peberet gror - Derfor drog jeg i kamp denne halvkolde forårsdag - solen tittede dog frem i takt med at mønterne raslede ind. 

2 kommentarer:

Onkel Anne sagde ...

Super godt indsamlet! Og selv om det kan være mange km. for benene, så synes jeg bidragsyderne er så søde, og gerne tager en lille sludder.

Christina sagde ...

Jeg var også ude at samle ind med en veninde i dag. Vi fik både snakket og hygget os. Vi oplevede også nogle sjove ting på ruten somn fik os til at grine. Jeg kan kun anbefale alle og tage en god ven under armen og samle ind i en god sags tjeneste. Det giver god motion og en rigtig god følelse.