torsdag den 13. oktober 2011

Gratis kommode forvandling

Har i set Riget? Lars Von Triers TV serie? 
Det er der jeg arbejder. Næsten da! Det er ihvertfald et gammelt nedlagt hospital med en flok udviklingshæmmede, heriblandt et par ala de to opvaskere i Riget... "Det er uhyyyyggeligt" (: Jeg er tosset med de mennesker hvis hjerne er skruet sammen på en anden måde end flertallet. 
Tilbage til "Riget". Rungende rum, lange hvide hospitalsgange, sågar operationsstuer der er efterladt, ja umiddelbart efter en operation ser det ud til hmm. En dag jeg bevægede (forvildede) mig derind følte jeg mig pludselig som en del af en scene fra "Nattevagten" Det var fanme UHYYYGGELIGT du! 
Hvis nogen ikke er bekendt med det, arbejder jeg som socialpædagog på et dagtilbud - et aktivitetscenter - som for mig burde være indbegrebet af skønne sanseindtryk, hvor kreativiteten rigtig kan få lov at spire! 
Oveni er jeg offentlig ansat - og i det offentlige vælter vi jo i goder, penge og andre lækkerier! Kunne vi drømme om ihvertfald, men virkeligheden er alt andet. Vi har stort set frie tøjler til at udleve alverdens aktiviteter sammen med vores brugere, men ingen penge har vi nok af og nyt tøj har vi haft, som man siger. Vores midler er begrænsede, lige nu er kassen lukket! Det er så her kreativiteten rigtig får lov at stå sin prøve! 
Hvordan forvandler man et hospital til et aktivitets eldorado med et budget på rundt regnet 0,-
Jeg startede på denne enhed efter sommerferien i år og har lovet mig selv at fuldføre en forvandlingsmission. 
Jeg startede med at gå på opdagelse på det enorme hospital der rummer kælder, stue og første sal. Allerede nu er der sket en hel del og jeg vender sikkert tilbage for at få lidt hjælp fra Jer skønne krea kvinder!
Jeg fandt en kommoden, gemt bag en dør. Hjemme havde jeg lidt ekstra tapet liggende og på "Riget" lå et par gamle tapetbøger. Projektet vakte stor interesse blandt brugerne, som ligesom jeg er rigtig godt tilfredse med resultatet. 
Kreativitet, sæt i gang... vi har taget hul på farverne og der kommer mange flere - hvis altså jeg kan få en finger med i spillet!
7 kommentarer:

Vibber sagde ...

Så fin den blev. Jeg har selv arbejdet på et rum på vores skole, som skulle være et "være"-rum. Et rum, hvor man kan gå ind, hvis man har brug for "bare at være" UDEN at skulle yde(som man skal i et "lære-"rum). Vores fokus var på andre former, andre farver, anden belysning end den, man altid møder i "institutions-"miljøet. Lidt natur i form af en kæmpe træstamme og lidt rindende vand, lidt bløde puder, træstammer på væggene. Spændende ik'? Glæder mig til at se jeres næste projekt :o)
Vh. Vibber

Camilla sagde ...

Det lyder HELT vildt spændende! Og tak for lidt inspiration i den retning!

Anonym sagde ...

Du er bare knald hamrende dygtig! Dine kollegaer må være pavestolte over at have en som dig ansat!! Man bliver så glad af at se på den fine kommode - et hav af skønne farver. Det må være dejligt med sådan en kreativ sjæl på "Riget" :)

Prinsesse Suh sagde ...

Skønt. Flere lokale projekter af den slags!

Auvills univers sagde ...

Hvor den blevet fin! Den skal da helt sikkert give et dejligt farvestrej i den kommende mørke tid:-)

Ellen Kathrine sagde ...

den er super flot- og fedt at de møbler der altid (har selv arbejdet der !) står og fylder i de offentlige kældre bliver genanvendt - hvad med at hækle med farvet garn på knopperne- det kunne sætte skub i garnresteprojekter og upshining af andre ting i den dur?
Og man kan hækle uden opskrift.. eller det har jeg ihvertfakld gjort :-)

Retroknappen sagde ...

Otroligt fin!!!