tirsdag den 27. december 2011

Bedre end 20 julegaver

Hvad handler julen egentlig om? For mig er julen mange ting. 
Det er hygge og lys i mørket. 
Det er drillerier, snak om julenisser og julemanden på Grønland. 
Det er duften af hjemmebag og dansk julemad.
Det er julegaver og hemmeligheder.
Det er traditioner og julefortællinger.
Det er tonerne af lidt bjældeklang og synet ef et pyntet juletræ. 
Det er kærlighed og nærvær. 
Det er følelsen af samhørighed. 

Jeg er en af dem, som kun går i kirke til højtiderne eller i et fotografisk øjemed. Egentlig kan jeg rigtig godt lide det, for jeg sidder og bliver eftertænksom, når præsten prædiker og salmerne bliver sunget (oftest i en alt alt for høj tone, som får mig til at sidde tilbage med en stille nynnen og bekræfter mig i at musik kun er noget jeg skal have ind).
I år havde jeg bestemt mig for at være frivillig hjælper i en kirke. Med styrmanden på havet og pigerne hos deres far var det en oplagt mulighed for at praktisere lidt af det jeg synes julen handler om og som præsten i hans juleprædiken fik fortalt så fint. 
Det vigtigste er ikke hvad vi kan opnå, det vigtigste er hvad der kommer til os. Ting kan vi opnå, men kærligheden og glæden kommer til os. 
Det var lige netop den følelse jeg havde i kroppen, da jeg sent juleaften satte mig ind i min bil og kørte hjem mod mine forældre. Jeg ville gøre noget for nogle som kunne bruge mit nærvær, men selv fik jeg så meget mere igen, det kom bare til mig. En mæthedsfornemmelse, som selv den skønneste julemiddag ikke kunne hamle op med.

3 kommentarer:

Anna Svenning sagde ...

Tak for et dejligt indlæg. Jeg har det præcis på samme måde.

Kh
Anna

Maiken sagde ...

Hvor er det fint at gribe chancen for at gøre noget anderledes. Og den fornemmelse at sprede glæde og varme er den bedste. Glædelig jul til dig.

Moppeloppe sagde ...

Jeg bliver altid til en Flæbe-Sidse når jeg sidder i kirken d. 24/12 (kommer der for sjældent ellers....) kirken er fuld af folk jeg kender, og der er nogle traditioner, som går mange 100 år tilbage og jeg føler mig virkelig som en del af et større fællesskab....
En god måde du har valgt at tilbringe din juleaftensdag på :-)