mandag den 1. august 2011

Børnehavebarnet Laura

Laura åbner køleskabet og stiller madpakke og frugt ind på samme hylde. Jeg tager den ene ud for at stille den på hylden med mærkaten "frugt" hvilket udløser et "Jeg ta selv!!" Laura flår frugten ud af min hånd og stiller den på den rette hylde.
Ida kigger på Mette og siger med en lidt opgivende stemme "Hun er altså en værre skrappedutte". Mette griner og tilføjer, at den slags heldigvis mest kommer til udtryk når familien er der.
Første dag i børnehaven er veloverstået. Laura er nu vokset fra dagplejebarnets trygge kår med kys, kram og tryghed til en mere selvstændig udgave med "børnehavebarn" skrevet i panden, drysset med stolthed, en stor portion spænding og en lille smule betuttethed oveni hatten. Laura tog titlen til sig som en anden verdensdame og var vokset 7 centimeter da jeg hentede hende igen i eftermiddag. Hun havde ikke så meget andet at sige end "Jeg har altså fået en rokketand". 
Nok går dagene hurtigere end mor her kan følge med... meeen en rokketand. Måske ville hun blot fortælle hvor stor hun nu føler sig, min lille store børnehavepige.
Hmm, hvad sker der lige med tøjvalget? Det er da gået helt galt og pænt stærkt denne mandag morgen efter 5 ugers sommerferie, men Laura hyggede sig altså......

2 kommentarer:

Ditte sagde ...

Dejligt - skønne Laura. Sidder netop selv og lægger billeder ind til et indlæg i samme genre - bare om et SFO barn :-)

Anonym sagde ...

Ihh er hun startet i børnehave!? Hvor stort - hvor er hun bare kær :)