tirsdag den 13. september 2011

Jamie O og Pia P´s fødselsdagslagkage

Var løbet tør for lagkage opskrifter til Idas fødselsdag, men blev så anbefalet denne skønne Jamie Oliver fødselsdagslagkage med et twist af Pia P´s kærlige kogehænder.
Jeg er ikke en knag til de helt avancerede opskrifter (Af nogen art!). Jeg er til det simple, som naturligvis gerne må smage himmelsk. Nu har jeg helt bestemt en simpel lagkageopskrift under mine favoritter. 


3 spsk cacaopulver med top
200 g stødt melis
200 g smør
3 store æg, gerne fra fritgående høns
200 g siet mel
2 tsk bagepulver
1 håndfuld mandelflager
2 dl piskefløde
2 store håndfulde hindbær (Jamie O bruger 1 hindbær og 1 jordbær)
Chokoladeglasur:
100 g smør
100 g god kogechokolade
100 g flormelis
3 spsk mælk


Forvarm ovnen til 180 grader. Læg bagepapir i bunden af 2 kageforme med 20 cm i diameter. Rør cacaopulveret ud i 4 spsk kogende vand til en lind pasta. Pisk sukker og smør hvidt og luftigt i en anden skål, tilsæt cacaopasta, æg, mel og bagepulver. Pisk det hele godt sammen og vend de let hakkede mandler i. Fordel dejen i de to kageforme og bag dem 25 minutter. Køl bundene af, inden de tages ud af formene. Du kan også bare lave dem i 1 kageform men  skal så dele dem med en kniv efterfølgende. Pia P gør det sådan, jeg har ikke selv prøvet.
Chokoladeglasur: Smelt ingredienserne i en skål over vandbad, rør godt sammen og køl af. Pisk fløden stiv og smag til med sukker. Blend hindbærerne groft og vend dem i fløden. 
Fordel hindbærflødeskummet på den nederste bund, læg den anden bund over og giv et let pres. Ret kagen op med en kniv og hæld chokoladeglasuren over.
Lad lige glasuren stivne inden du sætter bisserne i den lækre fødselsdagslagkage.


Friskplukket hindbær fra haven - ihvertfald til pynten. Havde ikke nok til resten.





Ps: Du må også gerne lave den en helt almindelig leverpostejsonsdag - eller torsdag, du bestemmer helt selv! FANTASTISK ik!

3 kommentarer:

Anonym sagde ...

Jo det lyder godt nok fantastisk.. Den ser super lækker ud.. *Mums* Og stort tillykke med din Ida..

Julie - Fantasium sagde ...

Mums... Til fødselsdage laver vi også ofte kage med flødeskum pisket med hindbær eller brombær. Er ikke så meget til almindelige lagkager med creme, men elsker friskheden ved bær og frugt - en almindelig lagkage med hindbær og banan smager også fantastisk

Tinna sagde ...

MUMS

Den vil jeg prøve at lave en dag, når det skal være ekstra lækkert - måske til mine kolleger en dag.