tirsdag den 28. februar 2012

Spred lidt lykkeDanskerne er kåret som verdens mest lykkelige folkefærd. Hvad får os til at føle denne brusende glæde indeni, en tilfredsstillelse, en livsbekræftelse der retter fokus mod det mest vidunderlige, det der giver mening, lyst og appetit, til at give og modtage, til at kære om det vi allerede har og nysgerrig på at udforske det vi har til gode. Lykke er en subjektiv følelse og derfor en svær størrelse at sætte ord på. 
Jeg tror dog vi alle kan blive enige om, at lykke er en magisk tilstand. 
Når jeg tænder fjernsynet, læser nyhederne eller på anden måde høre om verden udenfor, så er det ikke følelsen af lykke der gennemstrømmer min krop. Ikke engang tæt på, snarre tværdigmod. Det er som om vi mennesker er sat på jorden for at bekæmpe hinanden og den verden vi er en del af. 
Jeg kunne så godt ønske mig lidt mere kærlighed og meget mindre krig i verden. Hvis den tendens medierne tegner er fremtiden, så bliver jeg nød til at ruste mine børn til en kynisk verden, hvor man tager lidt mere end man giver og hvor er det så lige vi er henne?
Tænk hvis vi alle sammen gjorde bare én god gerning om dagen og den gode gerning kunne sprede sig som ringe i vandet. Jeg kan næsten se det for mig... 
Der skal så lidt til at gøre en forskel. At sende et menneske jeg ikke kender et smil, sige hej, komplimentere hende ved kasselinjens flotte frisure eller din venindes, hjælpe et menneske som har brug for din hjælp - Det er noget der rykker, i dig, i mig og i os allesammen! 
Jeg oplevede lykkefølelsen på min egen krop for et par uger siden, hvor jeg var med sømanden og pigerne i Blokhus. Det er en lille ting, men alt andet lige en forskel og det er der jeg vil hen. Vi går på stranden og jeg som altid fotografere. Knipser et par gående hånd i hånd mod solnedgangen. Et fantastisk scenarie. Jeg går hen til dem (og håber de ikke taler tysk hmm). De giver mig deres mailadresse og vupti de får et billede, som de kan mindes fra ferien ved Blokhus 2012. Mere skal der ikke til at sprede lidt glæde... 
Min bror, svigerinde og deres to døtre har den seneste måned rejst rundt i en autocamper i USA. I sig selv en oplevelse der for dem har gjort en kæmpe forskel for deres familiefølelse. På hjemrejsedagen pakker min svigerinde alt hvad der er tilbage i deres lille "hjem". Brød, pålæg, øl, sodavand osv osv... Den første hjemløse de møder (og der var mange!!) giver de "resterne fra de riges bord" og vedkommende var jublende lykkelig.
På baggrund af mit snart lange indlæg, som kunne have været meget længere, vil jeg i stedet kaste en udfordring ud i Blogland. 
For at skyde lykkehjulet godt i gang giver jeg 10 blogkvinder til (op)gave at gøre en god gerning, som de vil dele på Deres blog. Herefter sender De hver især lykkehjulet videre til 3 andre blogkvinder og snart har vi gang i en stor flodbølge af lykke... Er det ikke fantastisk! 


Jeg giver lykkehjulet videre til


Moccapigen
Mamalover
Lullaby
Kom lidt farver i skeen
Den Lille Lykke
Lotteriets lille verden
Belladotte
Alma la palmas univers
Smilerynker
Hverdag på æblelunden


7 kommentarer:

Frk. Struds sagde ...

Sikke en god idé!

Og godt initiativ med at sprede budskabet videre.

Unknown sagde ...

Jeg tror ikke jeg tænker over de der små gode gerninger, som bare varmer om ikke den andens hjerte så mit. For der er så stor en glæde ved at glæde andre og jo...lyset skal spredes og positivismen skal fanme også. Jeg har brugt den positive tænkning i min egen helbredelse af mine tankets voldsomme kraft og magt og har oplevet at jeg bliver stærkere og gladere og lykkeligere bare på grund at et nyt tankesæt. Det er skide enkelt og kanon kraftfuldt og ALLE burde være lyse glade mennesker, men det mørke fylder mere og trækker i os og det er en hård kamp, men damn hvor er det fedt når man ser resultater. Jeg har nogle gode bøger i den forbindelse. "the secret" og så har jeg en spirituel håndbog og arbejdsbog, hvor man vender tankerner til noget godt. Noget jeg har lært af en tidligere terapeut er, at alt sker for at lære os noget og det er sku da positivt : )

Unknown sagde ...

Men nogle gode gerninger som jeg burger mest er at tage aflagt tøj med, som jeg aldrig rigtig har fået brug og give det til mine kollegaer, som bliver stjerneglade. Købe et blad af en hjemløs, inviterer min to kusiner til overnatning (voksne kusiner), da deres mor er kræftsyg og de har det hårdt, jeg gør meget for mine kollegaer som at lave mad til dem i fredags og DET gør mig gald altsammen : )

Anita sagde ...

Den er grebet, Camilla! Fantastisk godt initiativ som jeg ved, at du ved, at jeg elsker :-)

<3

Helle sagde ...

min første tanke da jeg så jeg var blandt de blogge du havde valgt var ... kan jeg finde en god gerning jeg kunne udføre !!! ... og hvad skulle det være ... men et skønt initiativ du har fundet på ,jeg finder på noget en af dagene ,et indlæg og er det så meningen ,at jeg kaster den videre til 3 andre ??

TinaLykke sagde ...

Super skønt initiativ Camilla - jeg vil bestemt gerne være med til at sprede det gode budskab :)

Pia sagde ...

Du er i dig selv en lykkespreder :-) Tjek lige Fucking Flink på fb :-)